Ons Verhaal

De bevlogen brouwers uit de KwartierBier brouwerij

Verrassend lokaal

KwartierBier wordt gebrouwen door Gerbrant en Dimitri in het Soesterkwartier in Amersfoort. Ongeveer 4 maal per jaar wordt er een bijzonder bier gebrouwen met verrassende ingrediënten. Deze verrassende ingrediënten komen van bewoners uit het Soesterkwartier, denk aan brood van de plaatselijke bakker, honing van een imker uit de wijk, pompoenen en pepers van eigen moestuin en ook eigen geteeld hop behoort tot de mogelijkheden. Wie nog een mooi ingrediënt heeft laat het ons weten, dan kunnen we samen met jouw geleverde ingrediënt een nieuw biertje ontwikkelen.
​KwartierBier wordt in beperkte genummerde oplage in flesjes van een kwart liter uitgebracht. Na brouwen en bottelen wordt het bier via de nieuwsbrief aangekondigd en daarna kunt je je inschrijven voor deze batch bier en zal worden uitgegeven in volgorde van aanmelding voor deze batch. Bij het bier zit altijd een beschrijving van de ingrediënten en een bier-spijs combinatie.

​Proost!

Helemaal Lokaal

Wij brouwen onze bieren met lokale natuurlijke toevoegingen zoals met koffiebonen, honing maar ook bijvoorbeeld vlierbessen!
Wie nog een mooi lokaal ingrediënt heeft, laat het ons weten, dan kunnen we samen met jouw ingeleverde ingrediënt een nieuw biertje ontwikkelen. Denk aan frambozen uit de volkstuin, pompoen, laurier, vijgen, magnolia bloemen.

Een greep uit onze gebrouwen bieren

Noordewier

Indian pale ale (IPA) met Broodkruim

Romige Citrus IPA met broodkruim van de Amersfoortse “Van Gent Patisserie” uit het Amersfoortse Soesterkwartier.

Dit is het lokale biertje van de Amersfoortse wijk Soesterkwartier!

Matthias Withoos

Barley Wine met verse laurier

De Matthias Withoos is een barleywine waarbij we verse laurierbladeren hebben toegevoegd. De laurier bladeren zijn afkomstig van onze klant Matthijs uit de Matthias Withoosstraat.

Onze barleywine kan ook concurreren met wijn, hij is namelijk zeer vol van smaak. De alcohol, de mouten en de laurierbladeren zijn in elkaar verweven. De verse laurier geeft een heerlijke lichte dropachtige smaak.

Dollard

Witbier met verse vlierbloesem

Dollard is een fris bier met vers geplukte vlierbloesem uit eigen wijk. Deze frisse vliersmaak wordt nog eens versterkt door het witbiergist en versgeperste citroensap. Door het frisse karakter is dit een heerlijke dorstlesser voor in de zomer.

Het is inmiddels een beproefd recept van ons en het bier is in meerdere sterrenrestaurants geschonken. Het destijds genoemde Vlierbier luidde dan ook de start van Kwartierbier in. Het was nu de eerste keer dat we dit bier in onze eigen brouwerij in het Soesterkwartier hebben gebrouwen.

Spaarne

Wheat Beer - Witbier

Spaarne is een fris witbier met een toevoeging van kiwi’s uit eigen wijk; uit de Spaarnestraat. De kiwi’s geven het bier een frisse smaak.
Spaarne is licht troebel waardoor het op een Weizen lijkt, maar door de gebruikte moutsoorten is het een witbier.

Het bier is een frisse en mooie dorstlesser voor in de zomer!

Fuchsia

Fruit bier (Sour)

Fuchsia is gemaakt met rode en witte druiven uit de tuinen van wijkbewoners . De druiven geven frisse en fruitige tonen aan het bier. De roze kleur (Fuchsia verleent aan een straatnaam in de bloemenbuurt) aan het bier komt omdat de schillen van de rode druiven kort zijn meegekookt en zo geven de schillen hun kleur en smaak aan het bier af. Aangezien het bier naast biergist ook is opgevoegd met champagnegist, heeft het bier ook het herkenbare droge (brut) karakter van champagne gist.