KwartierBier.nl
  • Start
  • Bier verkoop
  • Visie
  • Contact
  • Nieuwsbrief
Foto

Ondernemers Soesterkwartier slaan handen ineen

16/10/2020

0 Comments

 
Foto
KwartierBier en Patisserie van Gent recyclen elkaars producten en maken Bierbrood en Broodbier.

​De zomer stond voor Dimitri Grossouw en Gerbrant Brugman van KwartierBier in het teken van oud brood. De bierbrouwerij uit het Soesterkwartier maakte met het brood van Patisserie van Gent de Bread India Pale Ale (BIPA). In zijn plaats maakt Jeff van Gent nu van  de gebruikte gist van de BIPA het “bier speltbrood”.
 “het is een stevig brood met roggebroodachtig karakter met frisse tinten van de desem”, aldus Jeff van Gent
Het bier is gebotteld en te koop en het brood is sinds deze week verkrijgbaar bij van Gent.
Bierbrood en broodbier
Bier maken van oud brood en brood maken van gebruikt biergist. Zowel KwartierBier als van Gent Patisserie vond het zonde dat mooie ingrediënten en producten worden weggegooid. Met de BIPA en het bier speltbrood is de cirkel van brood en bier rond.  
Gerbrant Brugman, brouwer van Kwartierbier: “het idee van bier maken van  brood is niet nieuw, dat deden de oude Egyptenaren 5000 jaar geleden al. Het bleek destijds al een goed idee want het brood geeft een fijne smaak aan het bier. Daarbij is het natuurlijk een mooie manier om efficiënt met voedsel om te gaan”

Productieproces
Het oude brood is gemalen tot kruim en wordt samen met de mouten door KwartierBier in het bierproces gebruikt. Het resultaat is de Bread India Pale Ale de BIPA. Het is een hoppig bier met een romige afdronk. Bij dit brouwproces gebruikt KwartierBier gist. Naast de gemoute granen is ook de gist een ingrediënt die zowel de bakker als de brouwer gebruikt. De brouwer gebruikt de gist om alcohol (en smaak en geurstoffen) te produceren. De bakker gebruikt de gist om CO2 (en smaak en geurstoffen) te produceren, het laten rijzen en luchtig brood te kunnen maken. De gist met de hopsmaken er nog aan zijn gebruikt voor een Speltbrood, het bierspeltbrood. Dit is een brood van groenespelt met een natuurlijke desem van het biergist.

​Soesterkwartierse samenwerking

Beide ondernemers zitten in Amersfoort in het Soesterkwartier en proberen zoveel mogelijk met lokale partners te werken. Zo was er ook al de Koppelbox waarbij verschillende ondernemers een product in de box deden.   

Klik hier om de BIPA bestellen
0 Comments



Leave a Reply.

    KwartierBier

    KwartierBier wordt gebrouwen door 2 bevlogen bierbrouwers uit het Soesterkwartier in Amersfoort.

    Archives

    June 2022
    May 2021
    February 2021
    October 2020
    September 2020
    June 2020
    September 2019
    October 2018
    September 2018
    March 2018
    January 2018
    October 2017
    August 2017
    July 2017
    June 2017

    Categories

    All

    Nieuwsbrief

    RSS Feed



KwartierBier.nl
  • Start
  • Bier verkoop
  • Visie
  • Contact
  • Nieuwsbrief