Eindelijk is het mogelijk om je Kwartierbiertje in een mooi bijbehorend glas te serveren. De glazen zijn vers van de pers, bestel ze via onze site. Proost!
0 Reacties
![]() KwartierBier en Patisserie van Gent recyclen elkaars producten en maken Bierbrood en Broodbier. De zomer stond voor Dimitri Grossouw en Gerbrant Brugman van KwartierBier in het teken van oud brood. De bierbrouwerij uit het Soesterkwartier maakte met het brood van Patisserie van Gent de Bread India Pale Ale (BIPA). In zijn plaats maakt Jeff van Gent nu van de gebruikte gist van de BIPA het “bier speltbrood”. “het is een stevig brood met roggebroodachtig karakter met frisse tinten van de desem”, aldus Jeff van Gent Het bier is gebotteld en te koop en het brood is sinds deze week verkrijgbaar bij van Gent. Bierbrood en broodbier Bier maken van oud brood en brood maken van gebruikt biergist. Zowel KwartierBier als van Gent Patisserie vond het zonde dat mooie ingrediënten en producten worden weggegooid. Met de BIPA en het bier speltbrood is de cirkel van brood en bier rond. Gerbrant Brugman, brouwer van Kwartierbier: “het idee van bier maken van brood is niet nieuw, dat deden de oude Egyptenaren 5000 jaar geleden al. Het bleek destijds al een goed idee want het brood geeft een fijne smaak aan het bier. Daarbij is het natuurlijk een mooie manier om efficiënt met voedsel om te gaan” Productieproces Het oude brood is gemalen tot kruim en wordt samen met de mouten door KwartierBier in het bierproces gebruikt. Het resultaat is de Bread India Pale Ale de BIPA. Het is een hoppig bier met een romige afdronk. Bij dit brouwproces gebruikt KwartierBier gist. Naast de gemoute granen is ook de gist een ingrediënt die zowel de bakker als de brouwer gebruikt. De brouwer gebruikt de gist om alcohol (en smaak en geurstoffen) te produceren. De bakker gebruikt de gist om CO2 (en smaak en geurstoffen) te produceren, het laten rijzen en luchtig brood te kunnen maken. De gist met de hopsmaken er nog aan zijn gebruikt voor een Speltbrood, het bierspeltbrood. Dit is een brood van groenespelt met een natuurlijke desem van het biergist. Soesterkwartierse samenwerking Beide ondernemers zitten in Amersfoort in het Soesterkwartier en proberen zoveel mogelijk met lokale partners te werken. Zo was er ook al de Koppelbox waarbij verschillende ondernemers een product in de box deden. In een uitverkocht Rockcity werd afgelopen zaterdag de Amersfoortse Brouwerijen Dag (ABD) gehouden. Kwartierbier was naast Rockcity, het Mirakel, Oerbron, Katuin en de Drie ringen ook van de partij. We hebben hier de Noordewier en de Spaarne met een beschrijving aan de tafels geschonken. Het was wat ons betreft een succes!
Afgelopen zaterdag hebben we ons nieuwe witbier Spaarne in doosjes gepakt en is vanaf heden verkrijgbaar via onze site. De omschrijving en bestellen van het bier kan op de pagina Bier Verkoop op deze site. Het witbier is gebrouwen met kiwi's uit het Soesterkwartier en wel van Mirjam en Erik uit de Spaarnestraat.
Vanaf 7 september j.l. is onze eigen Kwartierbier brouwerij geopend in het Soesterkwartier te Amersfoort. We brouwen hier 125 liter per brouwsel en gaan rond de 10x per jaar brouwen. Het eerste bier, Noordewier, uit de brouwerij kan al besteld worden.
Blijf nu van alles op de hoogte omtrent Kwartierbier via Instagram. We posten foto's vanuit de brouwerij, tijdens bottelen, proeverijen en als we bier in de verkoop doen. Tot op Instgram!
Op zondag 9 september a.s. staat KwartierBier met een Vlierbier proeverij bij de officiële onthulling van de muurschildering van Daniël van de Haterd. Onder het genot van het Vlierbier kunnen betrokkenen, omwonenden en geïnteresseerden de finishing touch van het enorme kunstwerk aanschouwen.
Tijdens deze opening zullen we ook de bekende doosjes met 6 flesjes Vlierbier, beschrijving en gratis viltjes verkopen. ZONDAG 9 SEPTEMBER | 14.30 - 15.30 UUR SOESTERWEG 333 / 334, WAGENWERKPLAATS (de enorme muur naast Per Expressie en DLC) Meer info over de onthulling: https://fasade.nl/nieuws/artikel/124673616/muurschildering-wordt-onthuld Vorige week stond KwartierBier in het AD en we hebben erg veel leuke reacties gehad.
Voor wie dit artikel nog niet gelezen heeft verwijzen we je naar de volgende link: Artikel in het AD van 24 maart 2018 Misschien hebben jullie het allemaal gelezen, maar we stonden met KwartierBier in De Stad Amersfoort. Ook hebben we in de wijkkrant van het Soesterkwartier gestaan. Deze artikelen hebben flink wat extra aanmeldingen opgeleverd. Super!
Zo als jullie aldaar lezen gaan we aankomend jaar de bewoners van het Soesterkwartier bij het brouwen betrekken. Zo kan iedereen een ingrediënt leveren voor een nieuw biertje, zo hebben we al een aantal mogelijkheden voor Brood van de bakker, honing van een imker uit de wijk, pompoenen, pepers en eigen geteeld hop. We kunnen natuurlijk niet alle aangeboden ingrediënten gebruiken, maar we nemen contact met degene op waarvan we denken dat we iets met ingrediënt kunnen. Wie nog een mooi ingrediënt heeft laat het ons weten.... |
KwartierBierKwartierBier wordt gebrouwen door 2 bevlogen bierbrouwers uit het Soesterkwartier in Amersfoort. Archives
Februari 2021
Categories |