Er is weer nieuws van Kwartierbier: deze maand hebben we maar liefst twee nieuwe Kwartierbiertjes gebrouwen: de Oranje Kerstripel en St. Bonifacius.
De Oranje Kerstripel is een fruitige tripel, die 2,5 week gelagerd is op kersenhout. Dit geeft de tripel een kersentoets in de geur en smaak. Ook hebben we verse sinaasappelschil toegevoegd, wat het bier nog meer een fruitig citrus karakter geeft. Het bier heeft een 7,5% alc. De Oranje Kerstripel wordt begin november gebotteld en zal half november worden verkocht. St. Bonifacius is een kruidig zwaar winterbiertje (Quadrupel) waaraan een kruiden melange is toegevoegd: Koreander, kaneel, anijsster, zoethout, verse sinaasappelschil en venkelzaad. Het bier kan jong gedronken worden, maar is zeker nog 5 jaar te bewaren, waar het bier nog mooier van wordt, vandaar dat we het jaartal op de fles vermelden. Ook kan het bier licht verwarmd worden en als Glühbier ge dronken worden, een keer wat anders. De St. Bonifacius zal half december worden verkocht en is verkrijgbaar in de Vichy flesjes (6 per doosje), maar ook in mooie elegante grote fles. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief wanneer de bieren verkrijgbaar zijn, we hebben erg veel zin om de bieren weer te verspreiden in de wijk! Gerbrant & Dimitri
0 Comments
Leave a Reply. |
KwartierBierKwartierBier wordt gebrouwen door 2 bevlogen bierbrouwers uit het Soesterkwartier in Amersfoort. Archives
June 2022
Categories |