<![CDATA[KwartierBier.nl - Start]]>Wed, 17 Apr 2019 02:19:38 +0200Weebly<![CDATA[Kwartierbier nieuws op Instagram]]>Tue, 23 Oct 2018 19:15:21 GMThttp://kwartierbier.nl/start/kwartierbier-nieuws-op-instagramBlijf nu van alles op de hoogte omtrent Kwartierbier via Instagram. We posten foto's vanuit de brouwerij, tijdens bottelen, proeverijen en als we bier in de verkoop doen. Tot op Instgram!]]><![CDATA[Vlierbier proeverij bij opening muurschildering]]>Tue, 04 Sep 2018 18:35:45 GMThttp://kwartierbier.nl/start/vlierbier-proeverij-bij-opening-muurschilderinggratis-vlierbier-proeverij-bij-opening-muurschildering-tijdens-monumentendagop-zondag-9-september-as-staan-we-met-een-gratis-vlierbier-proeverij-bij-de-officiele-onthulling-van-de-muurschildering-van-danOp zondag 9 september a.s. staat KwartierBier met een Vlierbier proeverij bij de officiële onthulling van de muurschildering van Daniël van de Haterd. Onder het genot van het Vlierbier kunnen betrokkenen, omwonenden en geïnteresseerden de finishing touch van het enorme kunstwerk aanschouwen.

Tijdens deze opening zullen we ook de bekende doosjes met 6 flesjes Vlierbier, beschrijving en gratis viltjes verkopen.
 
ZONDAG 9 SEPTEMBER | 14.30 - 15.30 UUR
SOESTERWEG 333 / 334, WAGENWERKPLAATS
(de enorme muur naast Per Expressie en DLC)

​Meer info over de onthulling:
https://fasade.nl/nieuws/artikel/124673616/muurschildering-wordt-onthuld]]>
<![CDATA[KwartierBier vorige week in AD]]>Sat, 31 Mar 2018 17:09:26 GMThttp://kwartierbier.nl/start/kwartierbier-vorige-week-in-adVorige week stond KwartierBier in het AD en we hebben erg veel leuke reacties gehad.
​Voor wie dit artikel nog niet gelezen heeft verwijzen we je naar de volgende link:

​​Artikel in het AD van 24 maart 2018
]]>
<![CDATA[Artikelen in de Wijk-krant & De Stad Amersfoort]]>Wed, 17 Jan 2018 20:23:21 GMThttp://kwartierbier.nl/start/artikelen-in-de-wijk-krant-de-stad-amersfoortMisschien hebben jullie het allemaal gelezen, maar we stonden met KwartierBier in De Stad Amersfoort. Ook hebben we in de wijkkrant van het Soesterkwartier gestaan. Deze artikelen hebben flink wat extra aanmeldingen opgeleverd. Super!

Zo als jullie aldaar lezen gaan we aankomend jaar de bewoners van het Soesterkwartier bij het brouwen betrekken. Zo kan iedereen een ingrediënt leveren voor een nieuw biertje, zo hebben we al een aantal mogelijkheden voor Brood van de bakker, honing van een imker uit de wijk, pompoenen, pepers en eigen geteeld hop. We kunnen natuurlijk niet alle aangeboden ingrediënten gebruiken, maar we nemen contact met degene op waarvan we denken dat we iets met ingrediënt kunnen. Wie nog een mooi ingrediënt heeft laat het ons weten....
]]>
<![CDATA[Nieuwe Kwartierbiertjes in aantocht!]]>Wed, 25 Oct 2017 19:04:39 GMThttp://kwartierbier.nl/start/nieuwe-kwartierbiertjes-in-aantochtEr is weer nieuws van Kwartierbier: deze maand hebben we maar liefst twee nieuwe Kwartierbiertjes gebrouwen: de Oranje Kerstripel en St. Bonifacius.

​De Oranje Kerstripel is een fruitige tripel, die 2,5 week gelagerd is op kersenhout. Dit geeft de tripel een kersentoets in de geur en smaak. Ook hebben we verse sinaasappelschil toegevoegd, wat het bier nog meer een fruitig citrus karakter geeft. Het bier heeft een 7,5% alc. De Oranje Kerstripel wordt begin november gebotteld en zal half november worden verkocht.

​St. Bonifacius is een kruidig zwaar winterbiertje (Quadrupel) waaraan een kruiden melange is toegevoegd: Koreander, kaneel, anijsster, zoethout, verse sinaasappelschil en venkelzaad.
Het bier kan jong gedronken worden, maar is zeker nog 5 jaar te bewaren, waar het bier nog mooier van wordt, vandaar dat we het jaartal op de fles vermelden. Ook kan het bier licht verwarmd worden en als Glühbier ge dronken worden, een keer wat anders.
De St. Bonifacius zal half december worden verkocht en is verkrijgbaar in de Vichy flesjes (6 per doosje), maar ook in mooie elegante grote fles.

We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief wanneer de bieren verkrijgbaar zijn, we hebben erg veel zin om de bieren weer te verspreiden in de wijk!

​Gerbrant & Dimitri
]]>
<![CDATA[Vlierbier uitverkocht]]>Tue, 29 Aug 2017 19:50:24 GMThttp://kwartierbier.nl/start/vlierbier-uitverkochtHet Vlierbier is inmiddels helemaal uitverkocht en we hebben nog wat mensen op de reservelijst staan. Echt top, bedankt iedereen voor het vertrouwen! Op de ophaaldagen hebben we iedereen persoonlijk het Kwartierbier overhandigd en via de e-mail hebben we zeer positieve reacties gehad, wat veel energie geeft. Zouden jullie je mening over het vlierbier ook op untappd kunnen vermelden.

We gaan binnenkort weer aan de slag met een nieuw brouwsel, waarvan we jullie op de hoogte houden op de site, Facebook en de nieuwsbrief. 

Nogmaals bedankt,

​Gerbrant & Dimitri
]]>
<![CDATA[Vlierbier gebotteld en start inschrijving]]>Fri, 07 Jul 2017 09:11:59 GMThttp://kwartierbier.nl/start/vlierbier-gebotteld-en-start-inschrijvingHet vlierbier heeft inmiddels 1 week hoofdgisting en 3 weken lagering achter de rug. ​Afgelopen woensdag is het vlierbier in de flesjes gedaan en zijn de flesjes genummerd.​Totaal zijn er 700 genummerde flesjes beschikbaar en hiervoor start de inschrijving in augustus. Het is een goed uitgebalanceerd, fris en zacht bier geworden voor een warme augustus maand. In onze nieuwsbrief na de zomervakantie, zal alles worden uitgelegd, schrijf je in en hou de mailbox in de gaten. De uitlevering zal begin augustus plaats vinden.
]]>
<![CDATA[Tollius bier gebrouwen]]>Fri, 07 Jul 2017 08:59:53 GMThttp://kwartierbier.nl/start/tollius-bier-gebrouwenHet Tollius bier is afgelopen woensdag gebrouwen. Het is een verrassend fris, blond bier met aziatische ingrediënten, zoals kokos, citroengras, gember, verse limoensap en spaanse peper. Tollius bier wordt medio augustus aan het restaurant in Amersfoort geleverd.
]]>
<![CDATA[Etiketten gedrukt]]>Sun, 25 Jun 2017 12:03:48 GMThttp://kwartierbier.nl/start/etiketten-gedruktInmiddels zijn de etiketten van het Vlierbier gedrukt en op de foto is te zien hoe de flesjes eruit komen te zien. Na een aantal weken lageren gaan we begin juli het Vlierbier bottelen, daarover later meer. Het Vlierbier moet dan nog een paar weken op de fles staan voor de schuimontwikkeling en vanaf 1 augustus is het zover dan kunnen we het Vlierbier gaan verkopen, via de nieuwsbrief volgt binnenkort de inschrijving!
]]>
<![CDATA[Eerst brouwsel gebrouwen: Vlierbier]]>Fri, 09 Jun 2017 12:43:48 GMThttp://kwartierbier.nl/start/eerst-brouwsel-gebrouwen-vlierbierHet eerste brouwsel van Kwartierbier is een feit: Vlierbier. Het is een zomers biertje met vlierbloesem.
​Dit vloerbloesem hebben we zelf geplukt en direct toegevoegd aan het bier, waardoor alle smaken van het vlierbloesem zich kunnen prijsgeven in het bier. Dit vlierbier is in het verleden bij meerdere sterrenrestaurants geserveerd. Omstreeks begin augustus zal het bier worden verkocht. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden!
]]>